Wat gaan we doen in de coaching?

Een laagje dieper gaan

Coaching begeleidt je op positieve wijze naar verandering. Zelfinzicht, kennen van je eigen kracht, ontwikkelen van je mogelijkheden, kunnen omgaan met onzekerheden en een proactieve houding zijn een must.

Het is nog belangrijker geworden je persoonlijk en professioneel te ontwikkelen. Naast op de hoogte te blijven van de juiste kennis en actuele informatie, zijn attitude (Met welke houding sta je in je werk?) en vaardigheden (Waar ben je toe in staat?) belangrijk. Coaching helpt die te versterken en te vergroten.

Hier onder lees je hoe ik werk en wat je daarmee kunt bereiken.

De aanpak

Welke stappen doorlopen we in de coaching?

1. Kennismaken

We onderzoeken dit in een persoonlijk gesprek. Als er een klik is stellen we scherp op je specifieke situatie en bepalen we samen welk leerpunt je hebt.

2. Intake

Wat wil jij, hoe kijkt je leidinggevende er tegenaan en wat lijkt mij als coach haalbaar? We leveren samen de input die nodig is om het vervolg vast te stellen.

3. Programma

Hoeveel sessies zijn nodig, welke thema’s pakken we aan en welk nieuw gedrag leer je. De sessies zijn er telkens op gericht je zelfinzicht te vergroten en dat om te zetten naar nieuwe mogelijkheden.

4. Evaluatie

Na afronding van het programma nemen we een moment om de mate van tevredenheid uit te spreken en stil te staan bij borging voor de toekomst.

Hoe groeit jezelfvertrouwen?

Verrijk je inzicht over je onzekerheid

Triggers

De trigger voor gevoelens van onzekerheid is vaak een spannende situatie. Voor de een betekent dat een vraag stellen aan een Directeur, voor de ander omgaan met een dominante leidinggevende, spreken voor een groep of uitspreken dat je het er niet mee eens bent. We zeggen dan: DAT maakt me onzeker. Tot op zekere hoogte klopt dat, de trigger voor je onzekerheid vindt plaats in de buitenwereld. Wanneer je beter leert omgaan met je innerlijke reactie op die triggers groeit jezelfvertrouwen. Je vrijheid om je te gedragen zoals jij zou willen wordt groter.

Wat ik graag met je wil delen

Waar komt onzekerheid vandaan en hoe kunnen we er open over spreken? Maartje Laterveer schreef een artikel voor het Financieel Dagblad en legt uit wat leidinggevenden hierin kunnen betekenen.

Brené Brown ontdekt wat er gebeurt als mensen zichzelf confronteren met hun eigen schaamtes. Haar humor, menselijkheid en kwetsbaarheid schijnt door haar wijze woorden.

Ken je of ben je iemand met de wens naar groter zelfvertrouwen?

U kunt mij bereiken op 06 22716084 en 026 3335035 of mail mij naar jeroen@lungtacoaching.nl.